Coaches van Anderlecht, Club Brugge en Union: “Dit is positieve druk”

Coaches van Anderlecht, Club Brugge en Union: “Dit is positieve druk”

4 mei - 10:58

Op de vooravond van een cruciale ‘Super Sunday’ stellen de coaches van RSC Anderlecht, Club Brugge en Union Saint-Gilloise zichzelf en hun spelers voor een uitdagende vraag: wie zal zich straks tot landskampioen kronen? De coaches gaan in gesprek met HLN

Riemer, de coach van Anderlecht, benadrukt de positieve aard van de druk die gepaard gaat met het strijden om de titel. "Dit is het soort druk waar je als voetballer van moet houden. Dit is positieve druk." Hij moedigt zijn spelers aan om deze druk te omarmen en om te zetten in positieve energie, wat volgens hem echte winnaars onderscheidt.

Voor Hayen van Club Brugge is de aanpak van de druk een kwestie van normaliteit. "Er is niet meer of minder druk dan anders," zegt hij. Hij benadrukt de constante ambitie van zijn club om te winnen en merkt op dat zijn spelers goed omgaan met de druk, zonder verder te kijken dan de volgende wedstrijd.

Blessin van Union Saint-Gilloise erkent dat er altijd een zekere mate van druk is, maar ziet het als een resultaat van hard werken en streven naar succes. "Je speelt om een titel te winnen. Wat kan er mooier zijn?" Hij benadrukt echter het belang van het omzetten van deze druk in positieve energie om de juiste koers te behouden in de race naar de titel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.