Bayern onderuit in Bundesliga-topper, Dortmund haalt flink uit

4 mei - 17:32

Bayern München is onderuit gegaan in de Bundesliga-topper tegen VfB Stuttgart (3-1). Bayern blijft wel tweede, maar het gat is nu slechts twee punten met Stuttgart. Borussia Dortmund vernederde Augsburg in eigen huis en won met 5-1.

VfB Stuttgart – Bayern München 3-1
Stuttgart en Bayern streden in een directe ontmoeting om de tweede plaats in de Bundesliga. Na een half uur kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong; verdediger Leonidas Stergiou schoot de 1-0 binnen.

Enkele minuten later kreeg Bayern een strafschop na een stevige overtreding. Topschutter Harry Kane faalde niet oog in oog met Alexander Nübel, 1-1. Dat betekende alweer nummer 36 (!) van het Bundesliga-seizoen voor Kane.

Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en kregen hier en daar wat mogelijkheden. In minuut 83 liet invaller Woo-Yeong Jeong het stadion ontploffen door de 2-1 binnen te koppen. In de

blessuretijd viel de definitieve beslissing; Silas bepaalde de eindstand op 3-1.

Borussia Dortmund – Augsburg 5-1
Dortmund zag concurrent RB Leipzig vrijdagavond punten verspelen bij Hoffenheim (1-1) en kan bij een overwinning op Augsburg tot drie punten naderen. Dortmund is al zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen, nadat ze eigenhandig een vijfde ticket voor Duitsland wisten veilig te stellen. Al na vier minuten was het raak; Youssoufa Moukoko schoot de 1-0 binnen. Na twintig minuten verdubbelde Donyell Malen de voorsprong, hij bekroonde zijn rentree met een doelpunt.

Tien minuten later maakte Moukoko zijn tweede van de middag en zette Dortmund op rozen, 3-0. Augsburg leek snel terug in de wedstrijd te komen via de 3-1 van Ruben Vargas, maar twee minuten na de aansluitingstreffer was het alweer 4-1. Marco Reus schoot binnen op aangeven van de achttienjarige Kjell Watjen.

Na ruim een uur spelen kreeg Reus ook een assist op zijn naam; Felix Nmecha maakte de 5-1. Dortmund-coach Edin Terzic gaf een flink aantal spelers rust, onder meer Ian Maatsen, met het oog op de return in de Champions League tegen PSG. Dortmund won gemakkelijk met 5-1 van Augsburg en mag blijven hopen op de vierde plek.