Geen Thiago:

Geen Thiago bij Club: "Debast en Gattoni moeten toch oppassen voor Jutglà"

18 mei om 10:22
Laatste update: 18 mei om 11:38

Het is reikhalzend uitkijken naar RSC Anderlecht - Club Brugge. De krachtmeting van zondagavond zal doorslaggevend zijn voor de titelstrijd, wie weet zelfs al het doek doen vallen. Net nu moet Club haar aanvalsleider, Igor Thiago, missen met een knieblessure. Dat is hoe dan ook een voordeel voor de paars-witte defensie, vindt Franky Van der Elst.

En dus krijgt Zeno Debast straks niet Thiago, maar wel Ferran Jutglá tegenover zich. "Ik veronderstel dat hij blij zal zijn", kruipt Van der Elst bij Het Nieuwsblad in het hoofd van Debast. "Thiago is net sterk in de punten waarin Debast nog progressiemarge heeft: in de duels kan Debast nog verbeteren, ook op diepe ballen heeft hij soms wat last." Met Jutglá krijgt de mandekker van Anderlecht nu een spits tegenover zich die meer in zijn kaarten speelt, aldus Van der Elst.

Wat niet betekent dat de Brusselaars met de vingers in de neus zullen kunnen verdedigen. "Maar bon, Debast en Gattoni zullen toch moeten opletten voor Jutglà. Het is een ander type, maar óók een goede spits", waarschuwt The Fox. Jutglá beschikt over een doelpunteninstinct dat Anderlecht pijn kan doen. Anderzijds zal Debast erg gemotiveerd zijn, voorspelt Van der Elst. "Het is een uitgelezen kans om via de grote poort te vertrekken."

Naar alle waarschijnlijkheid trekt Debast straks namelijk de deur van het Astridpark achter zich dicht. Sporting Lissabon, kersvers kampioen in Portugal, lijkt de bestemming te worden. Een goede keuze, Franky? "Zeker en vast. Portugezen combineren agressiviteit met goed voetbal. Met andere woorden: Debast kan er nog vooruitgang boeken, maar zijn voetballende capaciteiten komen er ook tot hun recht." Als de Rode Duivel daar slaagt, ligt de weg naar de Europese top open.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.