Gemist vormsel van zoon, constant bezig met Club Brugge: Nicky is amper thuis

Gemist vormsel van zoon, constant bezig met Club Brugge: "Nicky is amper thuis"

4 mei - 14:00
9

Nicky Hayen maakt momenteel indruk als trainer van Club Brugge en maakt nog kans op twee prijzen met Blauw-Zwart. Er is echter ook een keerzijde van dat succes. En dan vooral op familiaal vlak.

Club Brugge zit met een overvolle kalender en heeft dus amper rustmomenten. Moeilijk voor voetballers, maar ook voor trainers. Zo krijgt Hayen amper de kans om tijd te nemen voor zijn familie. "Nicky is amper thuis", onthult vrouw Vera Duchateau in Het Nieuwsblad.

Hayen heeft daardoor recent ook belangrijke familiemomenten moeten missen, waaronder het vormsel van zoon Mathis (12). "Maar we nemen het erbij", geeft zijn eega nog aan. "Als Nicky dan met een filmpje voor de jongens op de proppen komt van zijn spelers bij Club, dan zijn ze verkocht. Onyedika, Nusa, Jutgla, ze zijn er zot van", klinkt het.

24/7 Club Brugge
De trainer van Club Brugge lijkt dan ook op elk uur van de dag bezig met zijn (tijdelijke) job. En dat heeft ook zijn vrouw ondervonden. "Vroeger dacht ik : trainer zijn, oké, dat is twee uurtjes mee op het veld met die mannen en de rest van de dag vrij. Euhm, dat is wel even anders. Zelfs als ik een sms’je stuur, moet ik meestal uren geduld hebben vooraleer ik antwoord krijg. Meetings, gesprekken met spelers, analyses, het is werken aan de lopende band", geeft ze nog mee.

Maar voor ongenoegen zorgt dat helemaal niet bij Duchateau. "Een Nicky Hayen die niet met voetbal kan bezig zijn, dat wil je niet, hoor. Een andere job, dat zou niets voor hem zijn. Dan zouden we pas op mekaars kap zitten. Nu is het goed. En onze twee zonen vinden het allemaal geweldig", besluit de vrouw van de Club Brugge-trainer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.