VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: doelman - Ga je voor Ryan, Sels of de underdog?
Kies zelf de beste keeper van het afgelopen seizoen

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: doelman - Ga je voor Ryan, Sels of de underdog?

04-06-2015 09:30

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het tijd voor positie één: de doelman! De zes genomineerden:

Wouter Biebauw (KV Mechelen)
KV Mechelen greep dit seizoen net naast Europees voetbal. Malinwa speelde vooral na nieuwjaar sterk. Biebauw was een van de betere krachten. Het blijft raar dat KV Mechelen niet meer moeite deed om hem aan boord te houden. Volgend seizoen wacht een avontuur aan de kust bij KV Oostende. Een uitstekende transfer van het weireldploegsje.

László Köteles (Racing Genk)
De supporters van Racing Genk hadden dit seizoen weinig reden om te juichen. Dankzij László Köteles konden ze dat gelukkig wel een paar keer doen. De keeper was bij Genk een van de weinigen, die een goed seizoen kende. De Hongaar kreeg tijdens het reguliere seizoen het minst aantal doelpunt tegen.

Silvio Proto (RSC Anderlecht)
De supporters van Anderlecht zijn ondertussen hevig fan van Davy Roef. Toch keepte Proto dit seizoen niet onaardig. Ok, hij haalde niet meer het niveau van vroeger, maar zijn statistieken mogen nog altijd gezien worden. Sels en Ryan kregen ongeveer evenveel goals tegen als Proto. Eén tegen één bleef Proto moeilijk te kloppen. Op hoge ballen scoorde hij minder.

Mathew Ryan (Club Brugge)
Goede wijn behoeft geen krans. Uitstekende nog minder. Ryan kende opnieuw een sterk seizoen. In menig wedstrijd toonde hij zijn klasse. Dat deed hij ook tijdens de Asian Cup, die de Australiër in eigen land won, en de Europa League. Tijdens de Play-Offs werd hij iets te vaak alleen gelaten door zijn verdedigers.

Matz Sels (AA Gent)
Sels stond dit seizoen voor het jaar van de bevestiging. Hij slaagde met glans. We konden de doelman dit seizoen op amper één foutje betrappen, maar door zijn vele reddingen zien we die met plezier door de vingers. Mede door zijn optredens pakte AA Gent de landstitel.

Olivier Werner (Cercle Brugge)
Medelijden hadden we dit seizoen een paar keer met Olivier Werner. Terwijl de doelman de ene redding na de andere uit zijn mouw schudde, bleven zijn ploegmaats kansen weggeven. Werner hield Cercle Brugge meer dan eens recht, maar uiteindelijk was het niet goed genoeg om de degradatie te voorkomen. Maar dat lag zoals het gezegd helemaal niet aan de keeper.

Wie is de beste doelman van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop hem in het reactiesysteem!