VP Rapport: Thiago van goudwaarde, twee dissonanten bij Club Brugge

VP Rapport: Thiago van goudwaarde, twee dissonanten bij Club Brugge

2 mei - 23:40 Laatste update: 3 mei - 17:53
20

In de halve finales van de Conference League verloor Club Brugge donderdag met 3-2 van Fiorentina. Na de partij van Blauw-Zwart deelt VoetbalPrimeur.be de cijfers uit aan de troepen van Nicky Hayen.

Nordin Jackers – 7
Jackers kreeg de voorkeur op Mignolet. Kon niets aan het eerste en laatste doelpunt doen. Bij de tweede treffer van Fiorentina mogelijk wel, maar spreken over een blunder is een brug te ver. Hield Club Brugge een paar keer recht en speelde de match volwassen uit. Verdiende geen drie tegentreffers.

Bjorn Meijer – 4,5
De meest ongelukkige speler van Club Brugge op het veld. De Nederlander lag aan de basis van de tweede goal van Fiorentina. Zag regelmatig sterretjes. Meestal gebeurde dat door de tegenstanders, maar ook een keer toen hij ongelukkig door Thiago werd geraakt.

Brandon Mechele – 6
Een degelijke partij van de verdediger, maar liet zich misschien iets te eenvoudig wegzetten bij de 2-1. Al deed Andrea Belotti het natuurlijk ook gewoon goed en sterk.

Jorne Spileers – 6,5
Hield zich op zijn 19e meer dan goed staande in de halve finales van een Europese beker. Zijn opvallendste moment was de diepe richting bal richting Tiago, waarna de Braziliaan de 2-2 scoorde.

Kyriani Sabbe – 6
Stal in de tweede helft Brugse harten toen hij een rush naar voren deed en daarna ook meteen zijn verdedigende werk deed. Had het in de eerste helft lastig. De wisselwerking met Skoras liep niet perfect, waardoor Fiorentina snel op 1-0 kon komen.

Raphael Onyedika – 4
De voorbije weken zag we bij Club Brugge weer de beste Raphael Onyedika, maar in de tweede helft ging plots het licht uit bij de Nigeriaan. Twee overbodige gele kaarten op korte tijd brachten Club Brugge in de problemen. De tweede halve finale gaat aan zijn neus voorbij.

Denis Odoi – 6
Kreeg de voorkeur op Vetlesen. Moest samen met Onyedika de slag op het middenveld proberen te winnen, maar dat lukte niet echt. Toen Club Brugge een strafschop kreeg, ging hij heel verstandig de bal aan Vanaken geven.

Hans Vanaken – 7
Het Brugse rustpunt zorgde ervoor dat zijn medemaats op tijd en stond naar adem konden happen. Speelde met vertrouwen aan de bal en regelde het spel van Club Brugge. Zette ook koelbloedig zijn strafschop om. Was de manier waarop een bewustje?

Ferran Jutgla – 5,5
De Spanjaard probeerde donderdag wel het verschil te maken, maar kwam nooit in zijn spel. Kon te weinig gevaarlijk zijn.

Igor Thiago – 8
De Braziliaan gaf wederom alles wat hij kon en leek voor Club Brugge weer de held te worden toen hij Blauw-Zwart met tien man weer langszij bracht. De Italiaanse verdedigers gaan tegen volgende week een beter plan moeten bedenken om Thiago af te stoppen.

Michał Skóraś – 5
Het was niet de avond van de Pool. Had moeite met het feit dat zijn tegenstander ten aanval trok en kwam zelf in offensief vlak te weinig uit de verf.