'Thiago Silva (39) weet van geen ophouden, stopper voor twee jaar naar Fluminese'

'Thiago Silva (39) weet van geen ophouden, stopper voor twee jaar naar Fluminese'

4 mei - 09:35

Thiago Silva is dicht bij een terugkeer naar zijn vaderland. Volgens Fabrizio Romano is de verdediger van Chelsea mondeling akkoord met zijn oude club Fluminense.

Chelsea en Thiago Silva maakten op 29 april via de clubkanalen bekend dat er na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking. De 39-jarige verdediger heeft naar verluidt vliegensvlug een nieuwe club gevonden. De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano meldt dat Fluminense er met de handtekening van de Braziliaan vandoor gaat. In de komende weken zal er een contract tot medio 2026 getekend worden.

Fluminense hoeft geen transfersom te betalen voor de routinier. Het contract van Thiago Silva bij Chelsea liep deze zomer af. Het was nog even onduidelijk of de verdediger eraan dacht om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Daar lijkt dus geen sprake van.

Thiago Silva maakte in 2020 transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar Chelsea. Met de Londenaren won hij de Champions League, het WK voor clubs en de UEFA Super Cup. In totaal droeg de Braziliaan 151 keer het shirt van The Blues. Voor Chelsea en PSG kwam Silva uit voor onder meer AC Milan, Dynamo Moskou en FC Porto.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.