VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Wie was de beste rechtsachter van het seizoen?
Kies jouw speler van het seizoen

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Wie was de beste rechtsachter van het seizoen?

08-06-2015 08:00

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het tijd voor de laatste positie in de achterhoede: de rechtsachter! De vier genomineerden:

Thomas Meunier (Club Brugge)
Meunier is de moderne versie van een rechtsachter. Defensief staat hij meer dan zijn mannetje en offensief is hij een absolute meerwaarde. Dat hij momenteel bij de Rode Duivels zit, is niet meer dan normaal. Deze zomer lijkt hij de stap te gaan maken naar een grotere competitie, tenminste als ploegen zich niet laten afschrikken door zijn blessure.

Rafinha (AA Gent)
Rafael Scapini de Almeida Rafinha kortweg Rafinha zorgde voor de ervaring in de Gentse achterhoede. Op zijn 32ste weet hij wat hij kan en wat hij niet kan. Blijkbaar hoort kampioen worden bij de dingen die de Brazilaan kan.

Timothy Castagne (Racing Genk)
Dit seizoen leerde de Jupiler Pro League Castagne kennen. Racing Genk bleef dan wel onder de verwachtingen aan de jonge rechtsback lag het niet. Vooral in de reguliere competitie was hij sterk. De negentienjarige Castagne lijkt voor een mooie carrière te staan. Als Peter Maes volgend seizoen in hem gelooft, is hij helemaal vertrokken.

Brecht Capon (KV Kortrijk)
Bij Club Brugge werd Brecht Capon destijds te licht bevonden, maar bij KV Kortrijk laat hij zien heel wat in zijn mars te hebben. Telkens wanneer KVK dit seizoen stuntte, kwam dat mede door de prestaties van Capon.

Wie is de beste rechtsachter van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop hem in het reactiesysteem!

Stemmen kun je ook al doen op: de doelman, de linksachter en de centrale verdedigers.