Worstelt Anderlecht met sterspeler? Het bestuur begint zich aan hem te ergeren
Was zware investering het geld waard?

Worstelt Anderlecht met sterspeler? "Het bestuur begint zich aan hem te ergeren"

25-05-2015 19:11

Anderlecht heeft een tegenvallend seizoen achter de rug, en zoals dat vaak gaat komen de kleine irritaties dan steeds meer boven. Volgens La Dernière Heure is het bij paars-wit vooral Steven Defour die het het bestuur heel moeilijk maakt.

De Waalse krant kent wel wat van de interne keuken bij paars-wit, maar beroept zich op anonieme bronnen. Hoofdredacteur Jean-Marc Ghéraille weet dat Defour niet gemakkelijk is om mee te werken. "Een nieuwe liefde, laat uitgaan en een levensstijl die nefast is voor zijn gezondheid en fysieke paraatheid: de aankoop van zes miljoen euro begint Anderlecht wat te ergeren. Het bestuur gaat hem nog eens onder vier ogen nemen om hem voor volgend seizoen weer in het gareel te krijgen."

Ook Marc Wilmots is kennelijk op de hoogte van het gedrag. "Wilmots vindt dat Defour zijn talent niet genoeg toont op het veld. Leeft hij wel honderd procent voor zijn sport? Moet hij tijdens zijn blessures niet gewoon rusten in plaats van met zijn vriendin op vakantie te gaan naar Marbella? Respecteert hij het interne reglement wel?", vraagt de bondscoach zich kennelijk af. Zijn niet-selectie voor de interlands tegen Frankrijk en Wales zijn daar het gevolg van.