Ibrahimovic krijgt tijdens titelstrijd goed nieuws over schorsing in 'schijtland'
Zweed mist duels met Olympique Lyon, Lille, Metz

Ibrahimovic krijgt tijdens titelstrijd goed nieuws over schorsing in 'schijtland'

17-04-2015 17:41
1

Paris Saint-Germain kan in de Franse titelstrijd eerder dan gedacht een beroep doen op Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits kreeg een schorsing van vier duels na stevige kritiek aan het adres van Frankrijk, in zijn ogen een 'schijtland'. Die schorsing is in beroep teruggebracht naar drie duels.

"In de vijftien jaar dat ik voetbal, heb ik nog nooit zo'n slechte scheids gezien. Dit schijtland verdient geen club als Paris Saint-Germain in zijn competitie", zei Ibrahimovic na de 3-2 nederlaag tegen Girondins Bordeaux. De Zweed was woest, met gevolgen. De Franse tuchtcommissie schorste Ibrahimovic naar aanleiding van zijn uitlatingen voor vier duels.

Paris Saint-Germain ging in beroep tegen de schorsing. Dat was deels succesvol. De schorsing van de aanvaller is teruggebracht van vier naar drie duels. De voormalig speler van onder meer Ajax, Internazionale, AC Milan en FC Barcelona Hij zou de duels met Olympique Lyon, Lille, Metz en FC Nantes zou hij missen, tegen de laatstgenoemde club kan hij nu weer meedoen.

PSG kan zodoende in de strijd om de Franse landstitel een duel extra beschikken over Ibrahimovic, die met zeventien treffers derde staat op de topscorerslijst in de Ligue . PSG staat momenteel tweede, met 62 punten. Olympique Lyon staat eerste en heeft twee punten meer, die club speelde ook al een wedstrijd extra.