Debuterende Duivel over uitstekende prestatie: Dit is waar ik op gehoopt had
Hij maakte zijn debuut voor de Rode Duivels

Debuterende Duivel over uitstekende prestatie: "Dit is waar ik op gehoopt had"

01-04-2015 09:31

Jason Denayer heeft dinsdag zijn officiële debuut gemaakt voor de Rode Duivels. De Celtic-huurling moest tegen Israël de rode kaart van Vincent Kompany helpen opvangen en dat deed hij meer dan behoorlijk.

Denayer had het in een gesprek met Het Nieuwsblad over zijn eerste speelminuten voor België. "Nu ben ik pas echt een Rode Duivel. Dit is waar ik op gehoopt had sinds ik opgeroepen werd. Ik ben heel gelukkig. Het was nochtans moeilijk om in deze sfeer in te vallen, terwijl we dan nog met tien op het veld staan. Maar ik ben verdediger, mijn rol is verdedigen. Dat ik zoveel luchtduels won? Dat ben ik gewend van de Schotse competitie."

Juist voordat Denayer het veld mocht betreden, fluisterde Wilmots hem nog vanalles toe. "De coach zei me: als er iets gebeurt, zorg dat je dan klaar staat. Speel zoals bij Celtic, sprak de coach toen hij me in het veld stuurde. Ook de ploegmaats lieten niet merken dat ik een nieuweling ben. Ze praatten met me zoals met iedereen en dat hielp. Er zat wat druk op, maar die was positief."