Dendoncker is op dit moment gewoon beter dan Tielemans
Analist looft middenvelder van Anderlecht

"Dendoncker is op dit moment gewoon beter dan Tielemans"

02-03-2015 15:41
1

Anderlecht - KV Kortrijk was de wedstrijd van Leander Dendoncker. De middenvelder speelde een sterke partij en zette de 2-0-eindscore op het bord. Ook analist Eddy Demarez is onder de indruk van de prestaties van Dendoncker.

De amper negentienjarige Dendoncker is op dit moment de beste middenvelder van Anderlecht. "Hij zal een terugval krijgen - dat kan niet anders - en net zoals bij Youri Tielemans is dat normaal. Maar hij zal daar goed mee omgaan, want hij is een intelligente kerel. In zijn interviews komt hij bescheiden over. Zoals gisteren na zijn doelpunt. Hij legde de verdienste voor zijn knappe schot bij de teruglegger van Najar. Dat vond ik toch iets te bescheiden", aldus Demarez op Sporza.

"En op dit moment is hij gewoon beter dan Youri Tielemans, die weggezakt is, wat op zich ook normaal is na wat hem vorig seizoen allemaal overkomen is. Maar Dendoncker heeft bijvoorbeeld wel meer lichamelijke kwaliteiten dan Tielemans: hij is een kop groter en is fysiek heel sterk. Dendoncker heeft nog meer troeven: hij straalt heel veel rust uit, heeft een goeie techniek en dito schot. En hij is een valse trage: hij lijkt niet snel, maar hij haalde gisteren als verdediger op een bepaald moment wel Teddy Chevalier terug en stak in de 85e minuut nog het hele veld over. Niemand die hem kon volgen."

Volgens Demarez maakte Besnik Hasi slimme keuzes de voorbije maanden. "Daarnaast begint hij nu ook te scoren: gisteren zijn tweede competitiedoelpunt in enkele weken. Zijn polyvalentie - hij kan zowel centraal in het midden als achteraan spelen - is een extra troef. Het is niet voor niets dat Hasi hem een kans gaf en Guillaume Gillet, Sasha Kljestan en Luka Milivojevic liet vertrekken."