Club Brugge-trainer bijna opnieuw bij eersteklasser: 'Ik had mijn woord al gegeven'
Derdeklasser haalt coach weg voor de neus van Jupiler Pro League-team

Club Brugge-trainer bijna opnieuw bij eersteklasser: 'Ik had mijn woord al gegeven'

30-01-2015 09:41

Jan Ceulemans is al sinds 2012 geen trainer van een eersteklasser meer, maar het had dit seizoen niet veel gescheeld. Een ploeg uit de Jupiler Pro League had wel interesse in de diensten van Caje, maar die zei nee. Niet omdat hij niet wilde, wel omdat hij vlak daarvoor al zijn woord had gegeven aan derdeklasser Deinze.

Ceulemans schopte het in 2005 nog tot hoofdcoach van Club Brugge, maar sindsdien doet hij het rustiger aan bij kleinere clubs. Na een tweede doortocht bij Westerlo volgde twee jaar bij derdeklasser Cappellen. Daar vertrok hij in onderling overleg, waarna hij toch een tijdje zonder club zat. Begin januari bracht Deinze soelaas.

Toch had het ook anders kunnen lopen, want ook een eersteklasser had interesse: "Er heeft een eersteklasser gebeld. Maar ik weigerde omdat ik mijn woord al aan Deinze had gegeven. Dus ben ik zelfs niet gaan praten. En het is niet omdat een eersteklasser belt, dat het iets wordt. Voor Deinze kwam, heb ik ook wel met een tweedeklasser gesproken. Het ergste aan zo een zaken is dat die niet eens terugbellen om te zeggen dat ze het niet gaan doen", meldt hij aan Het Laatste Nieuws. Om welke eersteklasser het gaat voegde hij niet toe, maar gezien de datum waarop hij bij Deinze begon (2 januari) gaat het vermoedelijk nog eens om Westerlo (dat rond die tijd Dennis Van Wijk ontsloeg) of Waasland-Beveren (dat Ronny Van Geneugden de deur wees).