Harm Van Veldhoven krijgt 'Witte Pelé' tegenover zich in India

Harm Van Veldhoven krijgt 'Witte Pelé' tegenover zich in India

02-09-2014 23:28

Binnenkort start in India de ISL, de Indian Super League. Zo zal de nieuw hervormde Indische voetbalcompetitie gaan noemen. Vandaag werd een nieuwe grootheid voorgesteld die die competitie zal promoten. Zico, ook wel 'de witte Pelé' genoemd, wordt er trainer van Goa.

De 61-jarige Zico is in Brazilië en legende. Hij was actief op drie wereldkampioenschappen. Als trainer reisde hij de wereld rond en was hij onder meer actief in Italië, Japan, Turkije, Rusland, Oezbekistan, Griekenland, Irak en Qatar.

Goa is een van de nieuwe clubs van de ISL. Momenteel is Robert Pires de enige speler van de club. De voormalige Franse wereldkampioen is de ster van de ploeg van Zico als zogenaamde 'marquee player', de ene speler per ploeg die boven het salarisplafond mag uitsteken.

Tegenstander

In India zal ook Harm van Veldhoven actief zijn. De voormalige trainer van KV Mechelen krijgt er bij Delhi Dynamos onder andere Mads Junker en de Belgen Wim Raeymakers en Kristof Van Hout in zijn kern. Zijn sterspeler in Alessandro Del Piero.