'Porto zet Ajax-huurling Sánchez uit selectie om verplichte koopoptie te ontlopen'

'Porto zet Ajax-huurling Sánchez uit selectie om verplichte koopoptie te ontlopen'

17 april - 10:50
1

Jorge Sánchez is volgens Portugese media uit de selectie gezet bij FC Porto. De Portugezen hebben daar twee redenen voor: zijn prestaties en het ontlopen van zijn verplichte optie tot kopen van Ajax.

Sánchez werd afgelopen zomer door Ajax verhuurd aan FC Porto. In dat huurcontract zat een optie tot koop. Die zou verplicht worden als Sanchez meer dan twintig wedstrijden zou spelen, waarin hij meer dan 45 minuten in actie zou komen. Tot nu toe is dat negen keer het geval geweest. Vanwege de mindere prestaties van Sánchez en die koopoptie is hij nu uit de selectie gezet. Zo keert hij deze zomer naar alle waarschijnlijkheid terug bij Ajax, aangezien Porto de koopoptie niet meer hoeft te lichten.

Samen met drie andere teamgenoten zou Sánchez door de coach Sergio Conceição uit de selectie zijn gezet. De ploeg staat derde in de Portugese competitie en kan zich dus waarschijnlijk niet kwalificeren voor de Champions League.

De 26-jarige Sánchez werd in de zomer van 2022 door Ajax overgenomen van het Mexicaanse Club América. De Amsterdammers maakten een bedrag van vijf miljoen euro over voor de diensten van de vleugelverdediger. In de Johan Cruijff ArenA maakte hij echter geen indruk en werd hij al snel de zondebok bij de fans. In totaal speelde hij 26 wedstrijden voor Ajax, waarin hij drie keer scoorde.