Van der Gijp over trainer Kuyt: Hij kan nog naar Club Brugge, Anderlecht, Genk

Van der Gijp over trainer Kuyt: "Hij kan nog naar Club Brugge, Anderlecht, Genk"

17 april - 09:31
17

René van der Gijp en Johan Derksen waren dinsdagavond opvallend coulant over Dirk Kuyt. De coach van Beerschot gaf in een interview aan dat men in Nederland altijd mensen wil afvallen en negatief is en daar zijn de analisten van Vandaag Inside het verrassend genoeg mee eens.

"Dirk heeft best wel een punt. We zijn hier cynisch en spelen best wel op de man en een beetje negatief zijn we ook wel", vertelt Van der Gijp na het interview van Kuyt. "Die Belgen zijn wel totaal anders. Ik zou Dirk aanraden om lekker in België te blijven werken. Je ziet het aan Jan Boskamp, die heeft zijn hele leven in België gewoond. Als je het daar naar je zin hebt."

Volgens Van der Gijp zijn er in België ook nog genoeg opties voor Kuyt. "Hij kan nog naar Brugge, Anderlecht, Genk en dan kan je nog een keer naar het buitenland en kom je weer terug. Het is een heerlijk land om in te leven. Het is hier nou eenmaal meer op de man gespeeld, zo is het nou eenmaal. In België is het veel gemoedelijker. Hij stoort zich er hier aan, dus dan ben je daar beter af."

Na de uitspraken van Van der Gijp krijgt tafelgenoot Johan Derksen een compilatie te zien van de opmerkingen die hij over Kuyt heeft gemaakt. Zelfs hij krabbelt daarna terug van zijn eerdere meningen over de trainer van Beerschot. "Ik vond het een hele vervelende jongen. Hij is vaak op zijn bek gegaan en ik vind toch dat hij daarvan opgeknapt is."