Trainer Van Persie krijgt tips van schoonvader van Bommel: 'Dat is een goede stap'

Trainer Van Persie krijgt tips van schoonvader van Bommel: 'Dat is een goede stap'

17 april - 09:45

Bert van Marwijk , de schoonvader van Mark van Bommel, zou het een goed idee vinden als Robin van Persie trainer van sc Heerenveen wordt. Volgens de voormalig bondscoach blijft Arne Slot nog lang aan Feyenoord verbonden en dus is een tussenstap voor de oud-spits geen slecht idee.

"Bij Feyenoord ligt Slot nog een tijdje vast als trainer-coach. Met Van Persie hebben ze een interessante en ambitieuze kandidaat om ooit aan het roer te staan van de club", constateert Van Marwijk in zijn column in De Telegraaf. "Ik denk en ik hoop dat Van Persie ooit in de toekomst voor Feyenoord kiest, maar het nemen van een tussenstop zou ik een hele goede zet van hem vinden. Bijvoorbeeld bij sc Heerenveen."

Van Marwijk neemt ook zijn eigen situatie mee in zijn advies voor Van Persie. "Dick Advocaat en ik zijn allebei bondscoach geworden, maar kijk naar het begin van onze loopbaan. Wij zijn allebei bij een amateurclub begonnen. Daarom denk ik dat Heerenveen een prima club voor Van Persie zou zijn. Ik zou het toejuichen als hij het zou doen", luidt het glasheldere advies van Van Marwijk.

Van Persie werd niet zo lang geleden gelinkt aan sc Heerenveen en voerde zelfs al een gesprek met de Friezen. Op dit moment heeft de voormalig topspits Feyenoord Onder 21 onder zijn hoede. In Friesland moet hij het opnemen tegen andere kandidaten Maurice Steijn en Rick Kruys. Ook een job bij Feyenoord 1 zou nog kunnen voor Van Persie. Sipke Hulshoff, de huidige assistent van Slot, zou in de belangstelling staan om coach van Almere City te worden.