Barcelona-fans vergeten peperdure Dembélé niet en kopiëren protestactie uit Italië

Barcelona-fans vergeten peperdure Dembélé niet en kopiëren protestactie uit Italië

17 april - 09:01
4

Fans van FC Barcelona hebben dinsdagavond hun ongenoegen geuit over Ousmane Dembélé. De Fransman keerde in het shirt van PSG terug in Spanje tijdens het Champions League-duel tussen beide ploegen. De Fransman wist zijn oude ploeg pijn te doen in zowel de heenwedstrijd als de return.

Dembélé was in de heenwedstrijd al goed voor een doelpunt en ook in de return was hij trefzeker. Volgens onder meer MARCA hadden Barça-fans geldbiljetten laten maken met het gezicht van de Fransman. Dit deden de fans omdat hij in de zomer van 2017 voor maar liefst 135 miljoen euro werd overgenomen door FC Barcelona van Borussia Dortmund. Hij heeft echter nooit de hoge verwachtingen bij Barça kunnen waarmaken, mede door blessureleed.

Deze actie doet denken aan een daad van de AC Milan-fans richting Gianluigi Donnarumma in november 2023. De doelman maakte in 2021 transfervrij de overstap van Italië naar PSG en dit werd als verraad gezien in Milaan. Er werd tijdens zijn terugkeer in San Siro met duizenden geldbiljetten gestrooid met het gezicht van Donnarumma erop, ook wel 'Dollarumma's' genoemd door de harde kern van AC Milan. 'We willen onze geldwolf vandaag een waardig welkom geven', schreef de fanatieke aanhang in een verklaring destijds.

Vorig seizoen had Dembélé als basisspeler een belangrijke rol bij Barça in het kampioensjaar, maar na de voorbereiding in de Verenigde Staten koos hij voor een terugkeer naar zijn geboorteland. Bij PSG werd de Fransman gehaald als vervanger van Neymar, die koos voor een avontuur in Saudi-Arabië. Dit seizoen was Dembélé tot nu toe goed voor drie doelpunten en veertien assists in 36 wedstrijden.