Borussia Dortmund waarschuwt PSG: 'Zijn er klaar voor, grote kans op de eindzege'

Borussia Dortmund waarschuwt PSG: 'Zijn er klaar voor, grote kans op de eindzege'

17 april - 07:54

Ian Maatsen, die vorig seizoen nog een sleutelspeler was bij het Burnley van Vincent Kompany in de Engelse Championship, is door het dolle heen na zijn belangrijke rol in het met 4-2 gewonnen duel met Atlético Madrid. De linksback van Borussia Dortmund gelooft dat zijn ploeg de Champions League kan winnen.

Mede dankzij Maatsen, die zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette tegen Atlético, plaatste Borussia Dortmund zich voor de halve finale  van de Champions League. "Ik ben zo blij en zit nog vol energie", aldus de back. "Ik ben zo dankbaar voor dit moment. Als kind had ik al de droom om te scoren op het hoogste podium in de Champions League. Die komt nu uit. Ik kan me niet beter wensen."

Maatsen zag zijn ploeg een uitstekende wedstrijd spelen. "De teamspirit was goed. Als je speelt als team dan kan je tot grote hoogtes stijgen", aldus de linkspoot. Atlético kwam in de tweede helft terug van een 2-0 achterstand, maar Dortmund rechtte al snel de rug. "Iedereen bleef erin geloven. Ook de fans. De energie in het stadion was geweldig."

In de halve finale treft BVB met Paris Saint-Germain een ploeg waar ze ook in de groepsfase al tegen speelde. Die duels eindigde in een 1-1 gelijkspel in eigen huis en een 2-0 nederlaag in Parijs. Maatsen kwam op huurbasis over van Chelsea deze winter en trof de Parijzenaren nog niet. "Ik kijk ernaar uit. We zullen er klaar voor zijn", aldus de back, die gelooft in een stunt voor Dortmund. "Als we in onszelf blijven geloven. We hebben een grote kans om naar de finale te gaan en hem zelfs te winnen."