KVC Westerlo krijgt gelijk van PRD: Tweede geel Vermant hoefde niet

KVC Westerlo krijgt gelijk van PRD: "Tweede geel Vermant hoefde niet"

15 april - 19:05
5

Het was misschien wel één van de meest vreemde beslissingen dit seizoen: de rode kaart voor Romeo Vermant afgelopen weekend. De Club Brugge-huurling kreeg razendsnel twee keer geel van Arthur Denil, maar volgens het Refereeing Department ging de scheidsrechter in de fout.

Dat geeft Frank De Bleeckere aan bij Under Review. Vermant kreeg aanvankelijk geel omdat hij bij een vrije trap voor KV Mechelen niet genoeg afstand nam. "Denil vroeg meerdere keren om afstand te nemen, maar Vermant was niet zo happig om dat te doen. Die eerste gele kaart is dus terecht", aldus De Bleeckere.

Slechts enkele seconden later volgde er echter ook een snelle tweede gele kaart. Een foute beslissing, oordeelt De Bleeckere. "We gaan onze scheidsrechters meer vragen om beter na te denken over zulke situaties, meer afstand te houden en de rust te bewaren. Zo'n tweede gele kaart hoefde niet", aldus de oud-ref.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.