Lambrechts laat zich uit over strafschopfase en rood Debast: De enige correcte beslissing

Lambrechts laat zich uit over strafschopfase en rood Debast: "De enige correcte beslissing"

15 april - 18:38
11

Een veelbesproken moment in het duel tussen RSC Anderlecht en Union SG was de penalty voo Union en uiteindelijk ook de tweede gele kaart voor Zeno Debast. Niet iedereen ging akkoord met die beslissing

Aanvankelijk greep Erik Lambrechts niet in, maar na een VAR-ingreep kreeg Union die penalty toch. Bij Under Review blikt Lambrechts nu terug. "Ik zag Nilsson wel vallen, maar ik zag geen armbeweging", onthult de scheidsrechter.

Hij floot niet, maar de VAR greep wel in en riep Lambrechts naar het scherm om de beelden te bekijken. "Uit de beelden bleek dat Debast weldegelijk een beweging met de arm maakte. Het was ook niet meteen in een natuurlijke loopbeweging en het contact was ook wel hard. De enige correcte beslissing voor mij was dus een strafschop en een gele kaart."

Bij Anderlecht ging men echter niet akkoord met die beslissing, maar dat countert Lambrechts. "Zijn positie van de elleboog moet je in overweging nemen. In een lopende beweging ga je niet met je ellebogen boven je schouder lopen", besluit hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.