De rode kaart van Debast (Anderlecht) haalt een oude wonde weer open

"De rode kaart van Debast (Anderlecht) haalt een oude wonde weer open"

15 april - 13:16
11

Zeno Debast moest zondag het veld verlaten bij Anderlecht. Hij kreeg een tweede gele kaart na een wapperende arm in het strafschopgebied. Jacky Mathijssen weet dat hij niet aan zijn proefstuk toe is.

"Persoonlijk kreeg ik een flashback naar de wedstrijd Portugal - België (2-1, red.) op het EK U21 van vorig jaar", aldus Mathijssen bij Het Belang Van Limburg. "Toen beging Debast in de slotfase een vergelijkbare strafschopfout. Die heeft ons uiteindelijk de kwalificatie voor de volgende ronde en misschien zelfs de Olympische Spelen gekost. Ik had gehoopt dat hij die les toen wel geleerd had. Dat het hem geen tweede keer meer zou overkomen."

Mathijssen heeft dan ook ee wrang gevoel. "Naast wedstrijden winnen was het mijn voornaamste taak als U21-bondscoach om spelers op te leiden en beter te maken. Het feit dat hij blijkbaar toch niets geleerd heeft uit een fase met zulke zware gevolgen, ook voor mij persoonlijk, stelt me toch teleur. Het voelt een beetje als een oude wonde die opnieuw werd opengehaald."

Debast kan zaterdag door die uitsluiting niet meespelen tegen KRC Genk.