RSC Anderlecht moet Kindermans bedanken voor doorbraak Leoni: Hij overtuigde mij

RSC Anderlecht moet Kindermans bedanken voor doorbraak Leoni: "Hij overtuigde mij"

15 april - 18:31
1

RSC Anderlecht doet dit seizoen met Mario Stroeykens, Zeno Debast en Killian Sardella al een beroep op flink wat eigen jeugd, terwijl ook Théo Leoni heel wat minuten krijgt. Onder Brian Riemer is hij bezig aan een serieuze evolutie, maar de middenvelder bedankt vooral één man voor zijn doorbraak: Jean Kindermans.

Leoni moest lang wachten op zijn doorbraak bij Anderlecht, maar genoot wel altijd de steun van het voormalig Hoofd Jeugdopleiding. "Hij overtuigde mij om naar hier te komen toen ik twaalf jaar was", onthult Leoni in De Zondag.

En Kindermans gaf Leoni ook lang goede raad. "Hij heeft mij altijd voorgehouden dat ik niet zoals Youri Tielemans op mijn zestiende in de eerste ploeg zou spelen, omdat ik fysiek laat rijp was, maar dat ik moest zorgen dat ik klaar was wanneer ik mijn kans zou krijgen", aldus Leoni.

Ook onder Riemer is Leoni flink wat gegroeid, wat de Deen lof oplevert van Leoni. "Zijn verdiensten in waar we nu staan, en waar ik persoonlijk ben, zijn enorm. Hij leeft hier echt voor", besluit de middenvelder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.