Hazard:

Hazard durft nog niet denken aan terugkeer: "Nog nooit zo'n zware blessure gehad"

18 mei om 11:41
Laatste update: 18 mei om 11:49

Iedereen was het er roerend over eens: als RSC Anderlecht met de titel wilde pronken, zou het een geweldige Thorgan Hazard nodig hebben. Hoewel de Brusselaars met nog twee speeldagen te gaan op kop staan, is de impact van Hazard erg beperkt gebleven. Hij viel namelijk uit in het begin van de Champions' Play-Off. Zijn blessure zal hem nog maanden aan de kant houden.

In gesprek met Het Nieuwsblad blikt Hazard voor het eerst terug op dat noodlottige moment thuis tegen Union Saint-Gilloise. Sportief was de winst een "kantelpunt" voor Anderlecht, maar zelf houdt onze landgenoot er voornamelijk nare herinneringen aan over. "Ik heb nog nooit zo'n zware blessure gehad", geeft hij aan. "Het was brute pech. Die actie waarbij ik de bal probeer te blokkeren bij Castro-Montes heb ik al duizenden keren gedaan in mijn car­rière."

Intussen heeft Hazard de beelden al tientallen keren herbekeken, verklapt hij. Het doet nog steeds pijn, mentaal en fysiek. "Ik voelde meteen dat het niet goed was. Je zag het aan mijn gezicht en toen mijn broer Kylian bij me kwam, wist ook hij meteen hoe laat het was." Zijn broer had in het verleden immers al twee keer zelf zijn kruisbanden gescheurd. Hij zag dan ook in één oogopslag dat Thorgan dezelfde lijdensweg te wachten stond.

Twee weken terug werd Hazard geopereerd. Nu wacht de weg naar herstel, maar die verloopt zeer langzaam. Voorlopig loopt hij op krukken, waardoor hij nauwelijks kan helpen in het huishouden of spelen met zijn dochtertjes. "Alle dokters zeggen me dat ik volledig zal herstellen. Ook dankzij de moderne medische technieken. Alleen durf ik zelf nog niet te denken aan mijn terugkeer. Zo lang nog", zucht Hazard. De prognoses spreken pas van een comeback in 2025. Hazard hoopt dat het sneller kan, maar beseft dat forceren uit den boze is. "Als je risico's neemt, is de kans op een terugval groot."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.