Rene Vandereycken vindt de fout van Doku geen jeugdzonde

'De fout van Doku een jeugdzonde noemen vind ik niet correct'

18 juni om 08:25

De Rode Duivels kwamen niet langs Slowakije (0-1). Jeremy Doku ging in de fout waardoor de bal uiteindelijk achter Koen Casteels belandde. René Vandereycken sprak zich daarover uit.

Volgens Vandereycken had de fout van Doku niks met zijn ervaring te maken. 'De fout van Doku een jeugdzonde noemen vind ik niet correct. Doku speelt al meerdere jaren in het buitenland, eerst in Frankrijk en nu bij Manchester City op het allerhoogste niveau', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Aanvallers maken zulke fouten vaker volgens de analist. 'Het is eerder een fout te wijten aan de onervarenheid van een offensieve speler in een defensieve situatie. Vaak zie je dan onoordeelkundige tackles die een strafschop opleveren, in het geval van Doku had hij die breedtepass nooit zo mogen geven. Aan je eigen hoekschopvlag moet je anders denken en meer doseren, desnoods de bal wegtrappen', pende Vandereycken

Verder was Vandereycken erg te spreken over Doku. 'Dat je verliest door een eigen fout, niet door een doelpunt dat voortvloeit uit de kwaliteiten van de tegenstander, is extra jammer, zeker omdat het mistasten kwam van — op dat moment — de beste Belgische speler op het veld', aldus Vandereycken.

De Rode Duivels spelen zaterdag tegen Roemenië en als laatste tegen Oekraïne in Groep E.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.