Peter Vandenbempt vindt dat nederlaag tegen Slowakije geen reden is tot paniek

'De Duivels konden kiezen tussen aangename fauteuil of harde stoel'

18 juni om 07:20
Laatste update: 18 juni om 07:42

De Rode Duivels kenden een valse start aan het EK in Duitsland. Tegen Slowakije werd met 0-1 verloren. Volgens analist Peter Vandenbempt hoeven we echter niet in paniek te raken.

Als één van de beste vier nummers 3 kan een land tegenwoordig ook de groep overleven.. 'Laat mij met deze boodschap beginnen: de nederlaag tegen Slovakije is géén reden tot paniek. Een EK zit tegenwoordig zo in elkaar dat je ook met een nederlaag toch nog naar de volgende ronde kunt', pende Vandenbempt op Sporza.

Volgens Vandenbempt moet de ploeg erin blijven geloven. 'Daarom worden de ervaren jongens nu van het allergrootste belang. Lukaku, De Bruyne, Vertonghen en Tielemans moeten de jongeren erop wijzen dat alles nog kan. Ook de bondscoach moet ervoor zorgen dat er nu geen nervositeit in de groep komt', schreef Vandenbempt.

De start is niet comfortabel, maar schudt de selectie van Domenico Tedesco wel meteen wakker. 'Ze konden kiezen tussen een aangename fauteuil of een harde stoel om het toernooi in te beginnen', aldus Vandenbempt.

De Rode Duivels komen aankomende zaterdag in actie tegen Roemenië, dat met 3-0 van Oekraïne wist te winnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.