Marc Degryse denkt dat Tedesco het ingewikkelder dan nodig heeft gemaakt

'Tedesco heeft het ingewikkelder dan nodig gemaakt. Zet jongens op juiste positie'

18 juni om 07:40
Laatste update: 18 juni om 07:41

De start van de Rode Duivels liep uit op een domper door het 0-1 verlies tegen Slowakije. Volgens Marc Degryse werden niet de meest voor de hand liggende keuzes gemaakt door bondscoach Domenico Tedesco.

Degryse zag bijvoorbeeld Carrasco beginnen als linksachter, maar had ook opmerkingen over de aanvallende keuzes. 'Tedesco heeft het toch ingewikkelder gemaakt dan nodig is. Zet de jongens gewoon op hun beste positie. Houd het simpel: Doku op links, Bakayoko of Lukebakio op rechts. Niet proberen Castagne daar te brengen…', schreef Degryse in Het Laatste Nieuws.

Toch denkt de analist dat Tedesco en zijn spelers het wel recht gaan trekken tijdens de komende match. 'Desondanks heb ik er geen twijfel over dat Roemenië zaterdag geklopt wordt. Ze waren zeer verrassend te sterk voor Oekraïne, maar ik heb eerder een paar wedstrijden van de Roemenen gezien en dat trok echt op niks', aldus Degryse.

Op zaterdag om 21:00 volgt de tweede EK-match van de Rode Duivels. Roemenië is dan de tegenstander.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.