Wunderbar: Hymne Rode Duivels uitgebracht met videoclip!

3 juni om 10:13
Laatste update: 3 juni om 10:20

Met de start van de Europese kampioenschappen snel naderbij, heeft de Belgische voetbalbond de hymne uitgebracht om de Rode Duivels te steunen. De single heeft al 1.500 enthousiaste fans naar de ING Arena getrokken om de Duivels met muzikaal geweld naar Duitsland te sturen.

Op 5 mei werd de videoclip van "Wunderbar" geproduceerd en het evenement kende een grote opkomst. Het spektakel zag een deelname van 150 drummers, 150 zangers, 150 bassisten en gitaristen, en 1.000 fans die voor de sfeer zorgden. De finishing touch werd geleverd door 50 fluiters. 

"Er is een woord in het Duits, en ik denk dat het alles zegt: Wunderbar! Er is geen betere manier om de opname samen te vatten dan met de eerste noten van het EURO volkslied zelf," aldus Manu Leroy, in RTBF.

Het lied "Wunderbar" zal voor het eerst live worden uitgevoerd tijdens de rust en aan het einde van de laatste vriendschappelijke wedstrijd van de Rode Duivels tegen Luxemburg op zaterdag 8 juni. "De voetbalzomer is begonnen en onze ambitie is om een dubbele impact te maken: op de radio en op het veld. Laat de EURO beginnen," voegde Leroy toe. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.