Vinícius in tranen na vraag over racisme: "Ik blijf vechten"

25 maart - 19:45
3

Vinícius Júnior kon zijn tranen maandag niet bedwingen op een persconferentie. De Braziliaanse aanvaller werd in aanloop naar de oefeninterland tegen Spanje gevraagd naar de racistische incidenten waarmee hij te maken krijgt. Het maakte veel emoties bij hem los.

Vinícius was al meer dan eens het slachtoffer van racisme in La Liga. "Het enige wat ik wil is voetballen en dat zwarte mensen niet lijden", zei de 23-jarige ster van Real Madrid. "Ik heb veel moeite gehad met alles wat mij is overkomen. Ik heb zoveel klachten ingediend en niemand wordt gestraft, geen enkele club wordt gestraft. Met elke dag die voorbijgaat, vecht ik voor iedereen die dit meemaakt. Ik verdedig deze zaak, zodat mijn broertje van vijf jaar niet hetzelfde hoeft te ondergaan."

De dribbelaar ging ook in op de kritiek op zijn eigen gedrag in Spanje. "Ik geloof dat ze minder moeten praten over alles wat ik verkeerd doe op het veld, natuurlijk moet ik me ontwikkelen, maar ik ben pas 23 jaar oud", stelt Vinícius. "Omdat de verslaggevers in Spanje, die ouder zijn dan ik, niet kunnen zien wat er werkelijk gebeurt, word ik steeds verdrietiger, heb ik steeds minder zin om te spelen, maar ik blijf vechten."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.