Weer zonneschijn bij Man United na moeilijke periode: "Ik heb genoten"

5 februari - 23:00
1

Erik ten Hag ziet de toekomst van Manchester United bijzonder zonnig in na de overtuigende op West Ham United in de Premier League. De Nederlandse manager wijst op de vele jonge spelers in zijn ploeg.

Door een treffer van Rasmus Højlund en twee van Alejandro Garnacho won United met 3-0 op Old Trafford. Volgens Ten Hag kan United hierop voortborduren. "We hebben nu een team dat in balans is op het veld, dan spelen we beter. Je ziet de progressie", zegt hij op de persconferentie na afloop.

Ten Hag zag dat de jonge spelers bij United wat tijd nodig hadden. "We kochten afgelopen zomer spelers met het oog op de toekomst. Højlund kwam laat, is jong, maar je ziet nu dat hij zich ontwikkelt. Daarnaast geven we kansen aan spelers die het verdienen, zoals Garnacho en Kobbie Mainoo."

De jonge garde werd tegen West Ham omringd door ervaren krachten als Bruno Fernandes, Casemiro en Marcus Rashford. "Dan zie je ook een aanval die in balans is en een dreiging is voor elke tegenstander", aldus Ten Hag, die wijst op een foto van Højlund, Garnacho en Mainoo. "Die foto vertelt het verhaal, ze vieren het samen. Het draait niet om één speler, het gaat om het team. Dat zag ik vandaag. Ik heb genoten."