Ochoa houdt Duitsland met Mexico op gelijkspel, Arteaga niet van de bank

18-10-2023 10:45 Laatste update: 14:15
2

Duitsland sloot dinsdagnacht de Amerikaanse oefenperiode af met een wedstrijd tegen Mexico en ook die werd door de manschappen van Julian Nagelsmann niet verloren. In het Amerikaanse Pennsylvania speelden de ploeg uiteindelijk gelijk met 2-2.

Bij Mexico kreeg Guillermo Ochoa, de voormalige doelman van Standard, een basisplek en bleef Gerardo Arteaga (KRC Genk) een volledige wedstrijd op de bank. Die zag Duitsland op voorsprong komen na een kopbaldoelpunt van Antonio Rüdiger, maar zijn ploegmaats voor rust via Uriel Antuna weer op gelijke hoogte komen. Al vroeg na de pauze wisten ook Erick Sanchez en Nicolas Füllkrug nog te scoren.

Voor Duitsland betekende het een goede start van Nagelsmann als bondscoach. In de eerste oefenwedstrijd werd er gewonnen van de Verenigde Staten en nu pakte de ploeg ook een punt tegen Mexico. Nagelsmann lijkt het Duitse elftal daardoor weer iets meer op de rit, in aanloop naar het EK in eigen land. Tot en met dat toernooi heeft Nagelsmann een contract getekend.