Argentinië wijst naar provocerend Oranje: 'Vierde het daarom in hun gezicht'

10-12-2022 15:44
3

Het Nederlands elftal probeerde de spelers van Argentinië uit hun concentratie te halen tijdens de strafschoppenserie in de kwartfinale van het WK. Vooral Lautaro Martínez werd duidelijk gehinderd door de Oranje-spelers in aanloop naar zijn beslissende penalty.

Opvallend genoeg valt Denzel Dumfries zijn Internazionale-ploeggenoot nog het meest lastig. De rechtsback kreeg na afloop overigens nog een tweede gele kaart.

Bondscoach Louis van Gaal maakte in aanloop naar het eindtoernooi in Qatar veel werk van een eventuele strafschoppenserie. Ook het hinderen van de tegenstander hoorde blijkbaar bij die voorbereiding. Uiteindelijk was het tevergeefs: Martínez schoot Argentinië naar de halve finale.

Na afloop ging een foto rond van de Argentijnse spelers die voor de neus van Oranje de zege vieren. "Ik vierde het in hun gezicht, omdat er één speler was die voor iedere strafschop naar ons toe kwam en dingen riep", reageert Nicolás Otamendi. "De foto werd uit de context gehaald. Onze viering was een reactie op hun gedrag."