Zoals in de film: Bale helpt Los Angeles mee aan titel met goal in 128e minuut

06-11-2022 11:00
4

Gareth Bale lijkt altijd op zijn best in finales. De 33-jarige aanvaller hielp Los Angeles FC zaterdag aan de Amerikaanse titel tijdens een thriller tegen Philadelphia Union. De Welshman maakte in de 128e minuut (!) de 3-3, waarna Los Angeles de strafschoppen beter nam.

Bale kwam in de zevende minuut van de eerste verlenging als invaller in het veld. Toch leek het aanvankelijk mis te gaan: doelman Maxime Crepeau kreeg in de 116de minuut rood en in de 123e minuut sloeg Philadelphia toe: 2-3. Het leek de beslissing, maar dat was buiten de voormalig speler van Tottenham Hotspur en Real Madrid gerekend. In de achtste minuut van de blessuretijd in de twee verlenging kopte hij knap raak: 3-3.

"Ik schijn talent te hebben voor scoren in finales", lacht Bale na afloop. Hij kan zich nu gaan richten op het WK met Wales.