Mechelen bezorgt Standard volgende kater, fans ontsieren de partij

01-10-2021 22:55
3

Standard blijft voorlopig zitten in de hoek waar de klappen vallen. Vrijdag verloor het voor de derde keer op rij in de Jupiler Pro League. KV Mechelen haalde het met 3-1. Tijdens de rust kwamen enkele fans van Standard op het veld, waardoor de match tijdelijk gestaakt moest worden.

Na een 0-1 nederlaag tegen RSC Anderlecht en een 1-2 nederlaag tegen STVV hadden de fans van Standard tegen Mechelen op beterschap gehoopt, maar na 18 minuten stonden de Rouches met 3-0 in het krijt. Cuypers opende na 3 minuten al de score tegen zijn ex-ploeg. De assist kwam van Schoofs.

Nog geen vijf minuten na de openingsgoal was de match eigenlijk al gespeeld. Ngoy legde Schoofs neer in de zestien en de bal ging op de stip. Mrabti klaarde vanaf elf meter de klus. Walsh deed daarna Standard pijn. Opnieuw lag Schoofs aan de basis van het doelpunt.

Na 20 minuten liet de Standard-aanhang zich voor de eerste keer opmerken. Tennisballen werden op het veld gegooid. Het zou niet het dieptepunt van de match worden.

Toen de spelers van Standard na de rust op het veld kwamen stond een deel van de aanhang ze op te wachten op het veld. De match werd tijdelijk gestaakt. Uiteindelijk ging het duel toch door, maar Mechelen kon niet meer brengen wat het voor de rust deed. Standard drong nog aan, maar scoorde enkel de aansluitingstreffer via Dragus.