'Bayat dient klacht in na beschuldigingen voor beïnvloeding van Play-Offs'

'Bayat dient klacht in na beschuldigingen voor beïnvloeding van Play-Offs'

30-09-2021 18:15
7

Voetbalmakelaar Mogi Bayat dient klacht in voor laster en voor schending van het geheim van het onderzoek. Dat liet Bayats advocaat weten in een reactie aan Belga. De klacht komt er na een reportage die uitgezonden werd door de RTBF.

De reportage ging over de zaak omtrent de fraude en matchfixing in het Belgische voetbal, ook wel gekend als 'Operatie Propere Handen'. In de reportage wordt gesteld dat Mogi Bayat in 2014 luxehorloges uitdeelde aan spelers om zo de Play-Offs van de Jupiler Pro League te beïnvloeden, zo meldt De Standaard.

In een schriftelijke reactie is te lezen dat 'De nodige initiatieven werden ondertussen genomen om deze schending van het geheim van het gerechtelijk onderzoek aan te klagen.' ‘Gelet op de aard van de aantijgingen worden vanzelfsprekend de nodige initiatieven genomen om strafklacht neer te leggen wegens laster.’

De Pro League hield afgelopen woensdag een spoedvergadering waarin men zich buigt over de verhalen over Bayat. "Elke daad die de integriteit van het voetbal in gevaar brengt, keuren we af", aldus de Pro League. Verder liet de Pro League weten dat het gerechtelijk onderzoek nog niet is afgesloten en het momenteel nog onmogelijk is om uitspraken te doen.