Kums over concurrentie KAA Gent: “Ik ben 33 en moet niet gepamperd worden”

Kums over concurrentie KAA Gent: “Ik ben 33 en moet niet gepamperd worden”

30-09-2021 09:45
1

Sven Kums kwam in het begin van het seizoen niet veel aan de bak bij KAA Gent. De middenvelder heeft veel concurrentie bij de Buffalo’s. Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt de middenvelder over zijn speelkansen.

Kums was niet tevreden, maar blijft professioneel. "Ik heb tot nu toe geen uitleg gevraagd. Natuurlijk ben ik soms teleurgesteld als ik niet speel, maar het hoort bij het voetbal dat een trainer keuzes moet maken. Als ik echt met iets zit, zal ik dat wel zeggen tegen de coach.”

Hein Vanhaezebrouck en Kums kennen elkaar al een tijdje. “Ik ken hem al lang genoeg. Hij mij ook, hij mag ook altijd met mij komen praten. Maar ik ben niet degene die supermoeilijk gaat doen op training, ook al ben ik niet blij. Dat kan je bij momenten misschien wel zien, maar naar mijn ploegmaats toe denk ik dat ik altijd heel open ben."

Kums heeft ook niet veel steun nodig in moeilijke periodes. "Dat gebeurt wel. Maar ik ben 33, ik moet niet te veel gepamperd worden. Ik heb in de eerste competitiematchen niet gespeeld, op een paar invalbeurten van een tiental minuten na. (denkt na) Daarna ben ik tegen Mechelen, Brugge en Czestochowa thuis wel begonnen. Ben ik dan een diesel? Ik heb toen gewoon meer gespeeld."