Wederom Belgisch succes in de Youth League, KRC Genk krijgt 4.000 Duitsers stil

29-09-2021 22:20
9

In de Youth League heeft de U19 van KRC Genk het woensdag schitterend gedaan. De Genkse jeugd haalde het van hun leeftijdsgenoten van 1. FC Köln. De Limburgers wonnen de heenmatch met 2-4.

Bij de jeugdmatch waren er maar liefst 4.000 fans aanwezig. Het thuisvoordeel wierp al snel haar vruchten af. Na vijf minuten spelen scoorde Schmid namens Köln. De troepen van Somers, Wuytens en Daerden knokten zich evenwel terug in de match. Diawara tekende voor de gelijkmaker.

Genk stak daarna nog een tandje bij en wist voor de rust nog twee keer te scoren. De doelpuntenmaker was telkens dezelfde man, John. De Limburgers konden zo met een goed gevoel gaan rusten.

Na de pauze keerde meteen de spanning terug. Schwirten was goed voor de aansluitingstreffer. Nemeth nam nadien alle spanning weg. De 2-4 kwam er na een Genkse corner.

Op 19 oktober staat de terugmatch in België op het programma.