Club Brugge dendert door in Champions League, winst tegen Leipzig

28-09-2021 22:54 Laatste update: 23:06
69

Club Brugge heeft het opnieuw geweldig gedaan in de Champions League. Dinsdag ging het winnen bij Leipzig. Doelpunten van Hans Vanaken en Mats Rits maakten het verschil.

Leipzig begon slecht aan de Champions League. Op de openingsspeeldag verloor het met 6-3 van Manchester City. Terwijl Club Brugge wist te stunten tegen PSG (1-1). Ook in Duitsland gaat het Leipzig voorlopig niet echt voor de wind, al won het afgelopen weekend wel met 6-0 van Hertha BSC. Tegen Club Brugge moesten de Duitsers het stellen zonder de geschorste Angeliño. Haidara begon dan weer op de bank. Bij Club Brugge toverde Clement geen verrassingen uit de hoge hoed. Vormer begon dus weer op de bank.

Na het gelijkspel tegen PSG was het vertrouwen bij Blauw-Zwart groot, maar na zeven minuten kreeg dat toch een deukje. Nkunku klopte Mignolet. Bij Club Brugge hoopte men nog dat de VAR redding bracht, maar N'Soki stond niet hoog genoeg.

Club Brugge had evenwel meteen een antwoord in huis. Na 22 minuten kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. De Ketelaere glipte door de buitenspelval – zo oordeelde ook de VAR – en bediende Vanaken. De middenvelder klaarde de klus en scoorde in zijn vierde Champions League-wedstrijd op een rij.

Club Brugge rook bloed en stak nog een tandje bij. Dat leverde weer een doelpunt op. Mata bracht de bal voor doel. Vanaken verlengde en het leer viel met een gelukje voor de voeten van Rits, die Club Brugge naar een 1-2 voorsprong schoot vlak voor de pauze.

In de tweede helft koos Club Brugge voor de optie consolideren. De tactiek werkte, want Leipzig kreeg de gelijkmaker niet op het bord. Zo telt Club Brugge na twee wedstrijden vier punten. PSG staat door een 2-0 zege tegen City aan de leiding, ook al met vier punten. Nu wacht Manchester City op Blauw-Zwart.