AS: Barcelona-ontslag 'vrijwel onmogelijk' voor Koeman door salariseisen La Liga

AS: Barcelona-ontslag 'vrijwel onmogelijk' voor Koeman door salariseisen La Liga

27-09-2021 08:00
5

Ronald Koeman is door de benarde financiële situatie nog steeds trainer van FC Barcelona, weet AS. De Madrileense sportkrant stelt dat de salariseisen in La Liga ook gelden voor de technische staf. Dat maakt het vrijwel onmogelijk voor de Catalanen om een nieuwe coach aan te stellen.

Koeman staat de laatste weken onder druk bij Barcelona. Er gaan veel geruchten over een mogelijk ontslag, maar de Nederlander lijkt voorlopig aan te blijven in Camp Nou. Dat heeft dus waarschijnlijk te maken met de loonregels van La Liga en de geldnood bij Barça.

De huidige nummer zes van La Liga voldoet namelijk nog altijd niet aan de salariseisen van de Spaanse competitie, melden bronnen rondom de club aan AS. Als de Catalanen 25 miljoen euro aan salarisbudget willen, moet er 100 miljoen verdiend worden.

De salariseisen gelden dus niet alleen voor de spelers van Barcelona, maar ook voor de technische staf. Dat maakt een ontslag van Koeman en de komst van een nieuwe coach 'vrijwel onmogelijk'. De geboren Zaandammer krijgt een ontslagvergoeding van zo'n twaalf miljoen euro van Barcelona als hij de laan wordt uitgestuurd. Daarbovenop moet de club nog zes miljoen betalen als Koeman minder dan drie seizoenen voor de groep staat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie