Olsson is gek op Modric en ... De Bruyne: Omdat hij altijd vooruit voetbalt

Olsson is gek op Modric en ... De Bruyne: "Omdat hij altijd vooruit voetbalt"

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 15:18za 18-09-2021 om 15:18

RSC Anderlecht haalde met Kristoffer Olsson een EK-ganger in huis. De Zweed moest zich wat aanpassen aan zijn nieuwe ploeggenoten, maar vindt de laatste weken steeds beter zijn draai. Als hij naar zijn grote voorbeelden gevraagd wordt, springen twee spelverdelers erbovenuit: Luka Modric en ... Kevin De Bruyne!

Onze landgenoot brengt Olsson geregeld in vervoering met zijn manier van voetballen. Hij vindt De Bruyne dan ook een "fenomenale voetballer". "Ik weet dat De
Bruyne niet met mij te vergelijken is - hij speelt hoger op het middenveld dan ik en is van een ander niveau - maar hij is voor mij een fascinerende speler. Al was het maar omdat hij altijd vooruit voetbalt", vat Olsson de kwaliteiten van de Rode Duivel samen bij Het Laatste Nieuws. 

Daarnaast is ook Modric een idool. "Bij hem lijkt alles zo simpel." In november van vorig jaar kon Olsson zijn Kroatische voorbeeld wel kloppen in een onderling duel in de Nations League. "Toen was hij echt niet goedgezind", lacht de Anderlecht-man.

Tegenwoordig volgt Olsson het internationale voetbal overigens niet meer écht op de voet, in tegenstelling tot vroeger. "Ik was een freak", klinkt het. Daardoor heeft hij Club Brugge bijvoorbeeld niet zien schitteren tegen Paris Saint-Germain. "Ik hoorde in de kleedkamer dat Club eigenlijk had moeten winnen. Chapeau, want PSG telt toch een paar jongens die iets kunnen", klapt Olsson in de handen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws