Eupen wordt weer tijdelijk leider na overwinning tegen Cercle Brugge

17-09-2021 22:33

Eupen heeft na de nederlaag op de vorige speeldag toch revanche kunnen vinden tegen Cercle Brugge. Beide ploegen zorgden voor een leuke eerste helft, maar pas in het slot raakten de Panda's ook voorbij de thuisploeg. Na een treffer van Agbadou werd het 1-2.

Eupen zit met een sputterende motor na een sterke competitiestart en wilde zich tegen Cercle Brugge herpakken. De Bruggelingen wisten op de vorige speeldag dan weer te winnen en hoopten daarmee helemaal de weg naar boven in te hebben gezet.

Het beloofde een interessant duel te worden en we werden op onze wenken bediend. Cercle en Eupen begonnen bijzonder gretig aan de partij en wisten al snel voor kansen te zorgen. Prevljak was ook snel bij de 0-1, maar de paal bracht redding voor de thuisploeg. In de negentiende minuut was het via Edo Kayembe toch raak voor Eupen.

De bezoekers kregen daarop nog kansen, maar dat kreeg ook Cercle Brugge. Na een goede comeback werd het in minuut 35 beloond en kon Vanhoutte de bordjes weer gelijk hangen. Daar bleef het ook bij tot de rust.

In de tweede helft eiste Cercle Brugge het balbezit op. Ondanks dat balbezit kwam Cercle weinig tot kansen en had ook Eupen het moeilijk om nog tot bij Didillon te komen. De tweede helft was daardoor toch enigszins teleurstellend.

Beide ploegen bleven wel jagen op dat tweede en mogelijk winnende doelpunt, al bleef het grote gevaar uit. In het slot kregen we dan toch dat ene doelpunt. Na een vrije trap van Peeters kwam de bal tot bij Agbadou, die kreeg te veel tijd van de Cercle-defensie en wist de 1-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Door de overwinning staat Eupen weer (tijdelijk) aan kop en telt het net zoals Club Brugge veertien punten. De Bruggelingen komen zaterdag nog in actie tegen Sporting Charleroi. Cercle Brugge blijft steken op de dertiende plek in de stand.