Club Brugge ziet internationals niet spelen, Clement bekritiseert Martinez niet

Club Brugge ziet internationals niet spelen, Clement bekritiseert Martinez niet

09-09-2021 15:03
11

Roberto Martinez kreeg woensdag veel kritiek voor het niet-gebruiken van enkele nieuwelingen. Zo hoopten heel wat voetbalfans op enkele minuten voor Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren. Die kwamen er niet, waardoor Martinez flink wat kritiek kreeg. Maar Philippe Clement doet daar niet aan mee.

Martinez nam Brandon Mechele, Hans Vanaken en De Ketelaere mee richting Rusland. Het trio had er een urenlange vliegreis opzitten, maar speelde geen minuut tegen de Wit-Russen. Zij kwamen ook pas donderdagochtend terug aan in België, waardoor de partij van vrijdag tegen KV Oostende zwaar in het gedrang komt. Toch wil Clement collega Martinez niet bekritiseren.

"Je kunt over alles zagen en klagen", zegt Clement op zijn persconferentie donderdag. "Ik ben in de eerste plaats blij dat die jongens internationals zijn. Zo doen ze ervaring op in het verhaal van de Rode Duivels en krijgen ze extra vertrouwen."

Toch was het opvallend dat het trio toch niet speelde. Dat was echter niet na op vraag van Clement. "Of ik gesproken heb met Roberto Martinez om mijn spelers eventueel wat rust te gunnen? Neen. We hebben wel contact met elkaar, maar ik stel de nationale ploeg niet op. Dat zijn de keuzes van Roberto."