Hendry moet zich bewijzen bij Club Brugge: Hij heeft die ervaring nu

Hendry moet zich bewijzen bij Club Brugge: "Hij heeft die ervaring nu"

09-09-2021 11:00
2

Club Brugge heeft vlak voor de transferdeadline nog Jack Hendry (26) weggehaald bij KV Oostende. Een mooie aanwinst, denkt ook zijn voormalige bondscoach Alex McLeish. Hendry is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. 

Meer dan drie jaar geleden haalde hij Hendry voor het eerst bij de selectie. "Ik zag vooral een echte atleet", legt hij uit aan Het Laatste Nieuws. "Ondanks zijn jonge leeftijd - 22 op dat moment - speelde hij met heel veel présence. Maar hij maakte ook een paar foutjes. Dat is geen enkel probleem, dat hoort erbij. De vraag is hoe je daar als jongeling mentaal mee omgaat. Jack had het daar moeilijk mee, maar hij is daarin geëvolueerd."

Nu lijkt Hendry eindelijk klaar voor een stap hogerop. "Hij heeft die ervaring nu. De kwaliteiten om een vaste waarde te worden in de Schotse nationale ploeg had hij al, nu heeft hij ook de minuten en de matchen in de benen. Hendry moet de sterkhouder worden centraal in de verdediging", benadrukt McLeish.

Voor Hendry komt er meteen een bijzondere match aan, want Club Brugge speelt vrijdagavond al tegen zijn ex-ploeg KV Oostende.