KAA Gent op de hoogte van dossier Mboyo: “Gaan hem geen auto geven”

KAA Gent op de hoogte van dossier Mboyo: “Gaan hem geen auto geven”

08-09-2021 21:23 Laatste update: 09-09-2021 17:44
26

Ilombe Mboyo moest woensdag opnieuw voor de politierechter tevoorschijn komen. Voor de speler van KAA Gent was het al zijn zestiende keer dat hij voor de rechtbank moest verschijnen. Deze keer ging het om zijn rijgedrag.

Het Laatste Nieuws meldt dat Mboyo voor de zestiende(!) keer moest verschijnen nadat de wijkagent uit zijn buurt hem al rijdend achter het stuur had gespot. De voetballer had echter nog steeds een rijverbod vanwege een eerdere overtreding en gebruikte ook zijn gsm achter het stuur.

De politierechter vorderde een celstraf van drie maanden en een rijverbod. Nadat zijn advocate om een mildere straf had gevraagd kwam Mboyo er uiteindelijk vanaf met het minimum: een boete van 4.000 euro en een rijverbod van zes maanden.

Ook bij KAA Gent, waar hij op het moment van de feiten nog niet voor uitkwam, was op de hoogte van het dossier rond Mboyo. "Maar we hebben hem geen wagen gegeven en zullen dat ook niet doen", reageerde hij ."Hij kan dus niet door ons toedoen verkeersinbreuken begaan. We zijn op de hoogte van de situatie. Als club doen we het nodige."

Update: Ilombe Mboyo moest woensdag voor de zestiende keer voor de politierechter komen. Michel Louwagie en KAA Gent zijn op de hoogte van zijn dossier: “Maar we hebben hem geen wagen gegeven en zullen dat ook niet doen”, klinkt het bij Louwagie aan Het Laatste Nieuws.