Walem krijgt Anderlecht-trein niet op de rails: Blijven in hetzelfde bedje ziek

Walem krijgt Anderlecht-trein niet op de rails: "Blijven in hetzelfde bedje ziek"

06-09-2021 23:40
9

Na vier opeenvolgende landstitel hebben de dames van RSC Anderlecht het dit seizoen minder onder de markt. In de vrouwenversie van de Champions League vond al een pijnlijke uitschakeling plaats tegen het Kroatische Osijek, afgelopen zaterdag was Club Brugge te sterk in de nationale competitie (2-1). Johan Walem ziet het met lede ogen aan.

De gewezen international staat sinds deze zomer aan het roer van de Anderlecht Ladies. Van een leien dakje loopt het dus nog niet, al had er enkele keren meer ingezeten. Walem hekelt vooral het gebrek aan efficiëntie. "Club puurde twee goals uit vier kansen", laat hij optekenen bij Het Nieuwsblad. Daartegenover versierden zijn troepen naar eigen zeggen "acht loepzuivere kansen". Verder dan één doelpunt kwam Anderlecht echter niet.

"We blijven in hetzelfde bedje ziek", vat Walem de mindere vorm van zijn elftal samen. Nochtans grossierde paars-wit het voorbije seizoen in vette uitslagen en heeft het met Tessa Wullaert een absolute klasbak in de spits rondlopen. Walem had echter graag nog wat vers bloed gezien. "Budget voor extra versterking was er niet. Deze groep moet het doen", klinkt hij ietwat ontgoocheld.