'Crisis in Frankrijk, Deschamps verliest controle over zijn groep'

'Crisis in Frankrijk, Deschamps verliest controle over zijn groep'

06-09-2021 12:45
3

Het gaat niet goed met wereldkampioen Frankrijk: volgens het gezaghebbende L'Équipe is bondscoach Didier Deschamps de grip op zijn ploeg langzaam maar zeker aan het verliezen.

Frankrijk speelde de laatste vijf interlands gelijk, waardoor de onvrede groeit. Het één ander heeft te maken met Deschamps: L'Équipe schrijft dat de bondscoach zijn autoritaire coachingstijl na het gewonnen WK van 2018 heeft laten varen, wat zorgt voor 'disbalans' in de selectie.

Deschamps staat tegenwoordig 'meer open voor de mening van spelers', klinkt het. Dat zorgt voor een gebrekkige discipline bij Les Bleus. Volgens L'Équipe waren de Franse internationals voorheen bijna bang voor Deschamps, maar sinds het succes zou de bondscoach soft zijn geworden.

Aanvoerder Hugo Lloris beklaagt zich ondertussen over een 'gebrek aan commitment en agressiviteit' binnen de ploeg. "Het moet beter, bij iedereen", aldus Lloris. Dat Deschamps voortdurend wisselt van systeem, helpt niet mee. Antoine Griezmann zou 'in staat van verwarring' zijn, omdat hij de laatste maanden steeds op een andere positie werd geposteerd.

Frankrijk speelt dinsdagavond tegen Finland. Een gelijkspel, of nederlaag, is potentieel dodelijk: de Fransen hebben weliswaar vier punten meer dan de nummer twee, maar Finland heeft twee wedstrijden minder gespeeld.