Genk bevestigt de interesse van Antwerp in Dessers: 'Het heeft gepolst'

Genk bevestigt de interesse van Antwerp in Dessers: 'Het heeft gepolst'

05-09-2021 20:00

KRC Genk zag in het slot van de transferperiode Cyriel Dessers uiteindelijk nog vertrekken. De aanvaller koos voor een uitleenbeurt aan het Nederlandse Feyenoord, al toonde ook Royal Antwerp FC interesse.

Op de clubkanalen van KRC Genk onthult technisch directeur Dimitri De Condé dat er flink wat interesse was in Dessers. "Antwerp polste, en met Leganes was hij bijna rond. Feyenoord kwam plots en daarmee werd een akkoord gevonden”, aldus De Condé op de clubkanalen van Genk.

Bij Genk hoefde Dessers echter niet vertrekken. De club ziet nog flink wat potentieel in de spits. "We geloven dat Cyriel het potentieel heeft om eerste spits te zijn bij Genk", aldus De Condé. Het was echter Dessers zelf die aanstuurde op een nieuwe uitdaging. "Paul (Onuachu, red.) bleef bij ons, wat ook pas echt duidelijk werd de laatste dagen van de mercato. Cyriel is heel ambitieus en daarom hebben we meegedacht met hem."

Ook Antwerp haalde in het slot nog een nieuwe spits en trok Aly Samatta (nota bene ex-KRC Genk) aan. Hij moet de concurrentie aangaan met Johannes Eggestein en Michael Frey.