Mercier blikt terug op transfers Sowah en Henry: Ik blijf niet verweesd achter

Mercier blikt terug op transfers Sowah en Henry: "Ik blijf niet verweesd achter"

05-09-2021 11:00
0

Na het vertrek van Kamal Sowah en Thomas Henry is Xavier Mercier dé man bij OH Leuven. De 32-jarige Fransman kijkt met trots naar de transfers van zijn voormalige ploeggenoten en legt uit waarom hij in Leuven blijft.

Mercier is sinds 2019 de draaischijf van OH Leuven en verteerde de overstap van 1B naar 1A met sprekend gemak. Samen met Henry en Sowah legde hij vorig seizoen met OHL knap voetbal op de mat. Zijn maatjes in de aanval zijn inmiddels vertrokken, Mercier bleef en verlengde zijn contract in Leuven.

"Ik voel me hier thuis en had gewoon zin om verder te gaan bij deze club", verklaart Mercier zijn contractverlenging aan Sport/Voetbalmaagzine. "Ik ben sowieso iemand die op zijn gevoel afgaat. Bovendien denk ik dat ik hier als mens en voetballer nog verder kan openbloeien."

Henry en Sowah kozen echter wel voor het ruime sop en trokken naar respectievelijk Venetië en Brugge. Mercier blikt met trots terug op hun voormalige samenwerking. "Als ik ze hen heb geholpen met een versnelling in hun loopbaan, des te beter. Dat maakt me uiteraard fier. Nu zal ik proberen dezelfde klik te vinden met Siebe Schrijvers en Kaveh Rezaei. Ik blijf niet verweesd achter", aldus de Fransman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie