OFFICIEEL: Manchester United pakt uit met 'Viva Ronaldo'

OFFICIEEL: Manchester United pakt uit met 'Viva Ronaldo'

31-08-2021 10:55
1

Het is nu helemaal rond: Cristiano Ronaldo is weer voetballer van Manchester United. De Engelse grootmacht heeft de sensationele terugkeer van de 36-jarige Portugees dinsdagochtend wereldkundig gemaakt.

Helemaal nieuw is het uiteraard niet: United kwam vrijdagavond al met de aankondiging, maar moest vervolgens nog de puntjes op de i zetten met Ronaldo. Na een succesvolle medische keuring staat niets een hereniging nog in de weg. Ronaldo (36) tekent voor twee seizoenen op Old Trafford, met een optie op een extra jaar.

"Manchester United is een club die altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft gehad en ik ben overweldigd door alle berichten die ik heb ontvangen sinds de aankondiging op vrijdag", reageert Ronaldo op de clubsite. "Ik kan niet wachten om op Old Trafford voor een vol stadion te spelen en alle fans weer te zien. Ik kijk ernaar uit om na de interlandweek bij het team te komen en ik hoop dat we een zeer succesvol seizoen tegemoet gaan."

United-manager Ole Gunnar Solskjaer 'schiet woorden tekort om Cristiano te beschrijven', laat hij weten. "Hij is niet alleen een geweldige speler, maar ook een geweldig mens. Om zo lang de wens en het vermogen te hebben om op het hoogste niveau te spelen, is een heel bijzonder persoon nodig. Ronaldo's terugkeer toont de unieke aantrekkingskracht van deze club en ik ben absoluut verheugd dat hij thuiskomt op de plek waar het allemaal begon."

Manchester United koopt Ronaldo voor vijftien miljoen euro van Juventus, een bedrag dat de Engelse grootmacht uit kan smeren over de komende vijf jaar. Op basis van niet nader gespecificeerde bonussen kan er nog eens acht miljoen euro bovenop dit bedrag komen.