Wolfsburg-Belgen en Nmecha gaan interlandperiode in als koploper in Bundesliga

29-08-2021 19:29 Laatste update: 19:30

Het VfL Wolfsburg van Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Lukas Nmecha gaat de interlandperiode in als koploper van de Bundesliga. Die Wölfe boekten zondag in eigen huis een knappe overwinning op RB Leipzig, tegenstander van Club Brugge in de Champions League.

Het treffen tussen Wolfsburg en Leipzig ging vanaf het startsein gelijk op. Bij eerstgenoemde club kreeg Koen Casteels een basisplek, maar begonnen Sebastiaan Bornauw en Lukas Nmecha op de bank. Beide ploegen kregen wat kansen om tot de openingstreffer te komen, maar toch stond bij rust de brilstand nog op het scorebord.

Ruim tien minuten na de pauze kwam daar verandering in. Renato Steffen kon vanaf de rechterflank van Wolfsburg in alle vrijheid een lage voorzet geven, die Leipzig-goalie Péter Gulácsi ongelukkig verwerkte. Zodoende kwam de bal dichtbij het Leipzig-doel voor de voeten van linksback Jérôme Roussillon, die niet aarzelde: de Fransman schoot de 1-0 tegen de touwen.

In het restant van de wedstrijd ging Leipzig op zoek naar de gelijkmaker. Daar slaagde de ploeg van Jesse Marsch echter niet in. Dat betekent dat Wolfsburg met drie overwinningen uit drie Bundesliga-duels de interlandperiode ingaat. Casteels en co. bezetten daardoor de eerste plek in de competitie. Leipzig is door de nederlaag teruggezakt naar de tiende positie.